دانلود آخرین نسخه سیستم عامل لینوکس اوپنسوزه OpenSUSE با لینک مستقیم
دانلود آخرین نسخه سیستم عامل لینوکس اوپنسوزه OpenSUSE با لینک مستقیم از وبسایت الیاس مووی
اوپنسوزه openSUSE Linux توزیعی از گنو/لینوکس است که توسط شرکت ناول پشتیبانی میشد. طی ماههای گذشته این توزیع فراز و نشیب و ابهام های فراوانی را بدلیل تصمیمگیری های ناول طی کرده است؛ اقداماتی نظیر بستن قرارداد با مایکروسافت و در نهایت خریده شدن توسط کنسرسیوم مشترک اتچمیت و مایکروسافت! مجموعه این فراز و نشیبها باعث مخالفت بسیاری از کاربران این توزیع با سیاستهای شرکت پشتیبان آن شد. در نهایت نتیجه این کشمکشها این بود که اپنسوزه از این پس بعنوان یک توزیع مستقل و جامعه محور به فعالیت و توسعه خود ادامه خواهد داد و توزیع تجاری سوزه نیز تقریبا بطور کامل به مالکیت اتچمیت درآمد و نام آن به یک برند مستقل تبدیل شد.
این توزیع دارای نوآوریهای فراوانی برای خود و دنیای گنو/لینوکس بوده که همیشه آن را در لیست برترینها و پرطرفدارترینهای این عرصه قرار داده است. نحوه شمارهگذاری نسخههای این توزیع با سایر توزیعها نظیر اوبونتو و یا فدورا کمی متفاوت است.
اوپنسوزه با میزکارهای متنوع از جمله GNOME, KDE, XFCE, LXDE منتشر میشود و میتواند سلائق مختلف را پوشش دهد؛ با اینحال تمرکز اصلی توسعهدهندگان آن بیشتر بر روی محیط KDE بوده و تلاش فراوانی برای آماده سازی آن انجام میدهند. اپنسوزه همچنین اولین توزیعی است که زبان برنامهنویسی جدید Go را که متعلق به گوگل است پشتیبانی میکند.
اپنسوزه توزیعی مشابه فدورا است که تمرکز خود را بر روی تکنولوژیهای نوین و پوشش دادن نیازهای ویژهی کاربران حرفهای و یا کلان گذاشته است؛ ولی این طرز تفکر چندان بهجا و صحیح نیست. بدون شک میتوان اپنسوزه را در تمام-گرافیکی بودن نیز پیشرو و کامل دانست. در اغلب توزیعها (حتی اوبونتو) برای انجام بسیاری تنظیمات مجبور به استفاده از خط فرمان خواهید بود؛ و این در حالی است که اپنسوزه از مدتها پیش ابزار مدیریت سیستم خود را با نام Yast توسعه میدهد. ابزاری که اغلب جنبههای مدیریتی سیستمعامل را بصورت کاملا گرافیکی تحت پوشش خود قرار میدهد؛ حتی همانگونه که مشاهده کردید برای استفاده از قابلیتهای Snapper نیز یک ماژول ویژه برای این مرکز کنترل وجود دارد. این برنامه از مراحل نصب گرفته، تا مراحل ویرایش گراب شما را یاری خواهد کرد و تا حدود زیادی شما را از وجود ترمینال بینیاز میکند. البته بدلیل گستردگی، ممکن است کاربران تازهکار تا حدودی در استفاده از Yast سردرگم شوند؛ ولی با کمی کاوش و زیر و رو کردن به راحتی به زیر و بم آن مسلط خواهند شد. اپنسوزه همچنین در میان توزیعهای گنو/لینوکس یکی از زیباترین آرتورکها (کارهای هنری) را دارد.
عملکرد اپنسوزه با استفاده از فایلسیستم Btrfs چندان سریع و قابل قبول نبود ولی با استفاده از ext4 بعنوان فایلسیستم پیشفرض سرعت عملکرد، بالا و رضایتبخش بود. در استفاده از میزکار KDE کرشها و اشکالاتی در اجرا و استفاده از برنامهها مشاهده شد. همچنین چندین بار نصب برنامهها از طریق پکیج منیجر گرافیکی آن (Apper) با مشکل مواجه شد و ما را مجبور به استفاده از خط فرمان و یا Yast کرد. هم فدورا و هم اپنسوزه با وجود پیشرو بودن و تکنولوژیهای جدیدشان باید در پایداری انتشار پیشفرض دقت بیشتری به خرج دهند و در روند رفع باگ خود تجدید نظر کنند.
از نظر شناسایی سختافزارها، اپنسوزه سرآمد اغلب توزیعهای دیگر گنو/لینوکس است و بسیاری اعتقاد دارند این توانایی بالا در شناخت و راهاندازی سختافزارها از نتایج همکاریهای ناول و مایکروسافت است. با توجه به سابقه عجیب مایکروسافت در باجگیری و شکایتهای متنوع از سایر رقیبان، باید امیدوار باشیم بعنوان یک نتیجه دراز مدت شاهد دردسرسازیهای این شرکت برای توزیع اپنسوزه و در مجموع کل دنیای گنو/لینوکس نباشیم.